Je bent hier:
Egalisatie van een kantoorpand door floorcoo

Jarenlange ervaring met het egaliseren van vloeren

Floorcoo beschikt over een groot aantal geschoolde mensen die weten wat stoffeerders en parketleggers verwachten als ze een vloer door ons laten egaliseren.

Wij egaliseren dagelijks tientallen tot honderden vierkante meters. Dit doen we zowel voor zakelijk als particulier, woonkamers of een volledige kantoorpand.

Wij werken met materialen uit onze eigen webshop Prikroller

U kunt ons altijd bellen voor vrijblijvend advies, wij helpen u graag op weg naar een egale vloer.

Vloer egaliseren

Een egale ondervloer zorgt ervoor dat de nieuwe vloer langer mee gaat. Egaliseren is tevens noodzakelijk voor het leggen van parket, pvc, marmoleum en of andere materialen.

Door een laag egaline aan te brengen op de vloer wordt de vloer vlakker en verlengt het de levensduur van de bekleding die daar op is aangebracht. Ook kan de egaline eventuele vochtproblemen van de vloer oplossen. Wij raden altijd aan om de vloer te laten egaliseren door een professional. Als de ondergrond niet volledig glad is, zult u al snel ongelijkheden in de vloer gaan zien. Als de ondergrond niet goed droog is, is er een kans dat de vloer gaat bewegen, de vloer kan dan gaan vervormen.

 

 

Egaliseren over vloerverwarming

Als de ondervloer is verwijderd, blijft er vaak een ongelijke vloer over, de vloer moet dan worden geëgaliseerd.  Floorcoo  kan de vloer vrees klaar maken voor de vloerverwarming die moet worden gelegd. De vloer wordt dan horizontaal geëgaliseerd zodat de vreesmachine goed zijn werk kan doen. Als de vloeverwarming wordt aangebracht kan de vloer daarna vloer daarna dicht worden gezet en geëgaliseerd voor e.v.t. nieuwe vloerbekleding

vloerverwarming

Risico’s bij verwijderen van uw vloer

We proberen vanuit Floorcoo van te voren een goede kostenberekening te maken m.b.t. het verwijderen en egaliseren van de vloer. Helaas weten we niet altijd wat we aan treffen onder de vloer. De vloer kan hevig verlijmd zijn met als gevolg dat de dekvloer gerepareerd of zelfs vervangen moet worden. Onderstaand schetsen we drie scenario’s zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Optie 1

Na het verwijderen van de vloer is de dekvloer niet beschadigd geraakt. De vloer is gereed om te egaliseren

Vloerverwarming
De vloerverwarming kan beschadigen bij het verwijderen van de vloer. De kans op beschadigingen is het grootst als de verwarming gefreesd is en niet diep genoeg ligt.

vloer laten egaliseren

Optie 2

Na het verwijderen van de vloer is de dekvloer licht beschadigd geraakt. Er zullen repaties moeten worden uitgevoerd om goed te kunnen egaliseren. De kosten kunnen hierdoor oplopen.

IMG_0312

Optie 3
Na het verwijderen van de vloer is de dekvloer ernstig beschadigd geraakt. De vloer is verlijmd geweest, waardoor de dekvloer met het verwijderen mee is gekomen. Er zal een nieuwe dekvloer in moeten. U zult rekening moeten houden met extra kosten.

verlijmde vloer